29.01.19

День пам’яті Героїв Крут


29 січня –  День памяті Героїв Крут. З нагоди цієї знаменної дати, у Стрілецькому НВК вчитель української мови та літератури, Кордек Л.С., провела інформаційно-пізнавальну годину «Крути – подвиг і трагедія та сьогодення».
Основною метою заходу було вшанувати память героїв, виховати патріотичну свідомість, любов до Батьківщини, розвивати бажання стати гідними громадянами України.
Учні 9-го класу розповіли про бій, який відбувся 29 січня 1918 року. 300 молодих захисників Української Народної Республіки власною кровю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. Цей бій на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за боротьбу і незалежність, яка триває і до сьогодні.
Школярі переглянули відеоролик «Герої не вмирають». Виразно декламували напам’ять вірші, співали пісні, розповідали про свої враження від побаченого, щиро переймалися долею молодих гімназистів, студентів. Учні зрозуміли, що ніякі сили не зможуть подолати незламний дух українського народу.
Нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною.




Немає коментарів:

Дописати коментар