22.02.19

У їхніх серцях жила Україна

Горить свіча і пам’яті сльоза
додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса –
Героїв Україна пам’ятає.
20 лютого 2014р. силовиками було здійснено масовий розстріл протестувальників з автоматичної зброї і спайперських гвинтівок. Кулі наскрізь прошивали саморобні металеві і дерев’яні щити. За три дні загинуло близько сотні мітингувальників, які прагнули лише одного – утвердження демократичних цінностей. Кожен з них заплатив за свої переконання надто високу ціну – власне життя.
З нагоди цієї знаменної дати у Стрілецькому НВК (директор Балух А.Є.), 20 лютого 2019р. відбувся захід «У їхніх серцях жила Україна» під керівництвом вчителя української мови та літератури, Кордек Л.С. Основною метою було вшанувати пам’ять Героїв Небесної сотні, прищепити любов до рідної землі, виховати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами своєї Батьківщини.
Учні 5-9 класів декламували вірші, виконували тужливі пісні, відчувши героїчний дух подій, що відбувалися на Майдані. З трепетом душі школярі переглядали відеоматеріали «Герої не вмирають». Оформлено «Стіну пам’яті» (список прізвищ і фото героїв).
Діти запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання віддали шану усім Героям Майдану, Героям АТО та солдам, які не повернулися до своєї домівки.







Немає коментарів:

Дописати коментар