28.04.18

Біль Чорнобиля з роками не зникає



32 роки страшна Чорнобильська трагедія відгукується у серцях українців гірким смутком, невимовною тугою. Уже давно вiддзвенiли чорнобильськi дзвони, але у пам’ять всього людства вони увiйшли стогоном i болем душі на століття. 

З нагоди відзначення сумної для історії України дати – Дня Чорнобильської трагедії у Стрілецькому НВК відбувся виховний захід «Біль Чорнобиля з роками не зникає». Основною метою було поглибити знання школярів про катастрофу; вшанувати пам’ять трагічно загиблих під час ліквідації наслідків аварії та визначити її негативний вплив на стан навколишнього середовища та здоров'я населення; виховувати особисту стурбованість кожного учня за все, що відбувається навколо; допомогти учням визначити для себе моральні і ціннісні пріоритети. 

Вчитель історії, Пилявка О.Ю, під час розповіді з’ясувала причини та розкрила наслідки аварії на основі документальних джерел, щоб запобігти подібному лиху. Учні 9 класу підготували презентацію «Чорнобильська трагедія: погляд через роки», декламували вірші. 

Присутні вшанували хвилиною мовчання ліквідаторів наслідків аварії. Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.





Немає коментарів:

Дописати коментар