15.02.17

В єдності – сила народу


22 січня 1919р. навіки вкарбувалося в історію українського народу як національне свято. Ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців багатьох століть. Цей день є символом єднання українських земель – Заходу та Сходу.
З нагоди відзначення 98 річниці об’єднавчих процесів на рідній землі, у Стрілецькому НВК  були проведені заходи, присв'ячені цим подіям.
Вчитель історії, Пилявка О.Ю., провела урок історичної пам'яті  «Соборність України: від ідеї до сьогодення». Класні керівники провели інформаційно-пізнавальну годину «В єдності – сила народу!» Виховний захід розпочався з підняття Державного Прапора України та виконанням Гімну України «Ще не вмерла України…»
 Основна мета –виховання національної свідомості учнів; розвивати повагу до історичного минулого українського народу та його сучасності. Навчити школярів висловлювати власні думки, і найголовніше, не повторювати помилки керманичів влади. Такі заходи є пізнавальними та необхідними, оскільки учнівська молодь дізналася про важливі історичні факти, які ще донедавна були засекречені. Ознайомилися із видатними діячами українського державотворення, із ІV Універсалом Директорії УНР; виконували пісні, читали вірші патріотичного спрямування.
 Скільки людей, скільки поколінь горіли бажанням про свою волю гідно жити у своїй незалежній, єдиній державі, побудованій на європейських цінностях, ідеалах людяності та демократії.
       Наш обов’язок, пам’ятати уроки історії , які б вони гіркими не були та творити сьогодення в ім'я  наших невмирущих героїв, батьків та дітей.
         Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих за незалежність нашої Батьківщини.
                





Немає коментарів:

Дописати коментар