15.02.17

Крути – подвиг і трагедія


 З нагоди відзначення 99 річниці відбувся виховний захід  присвячений Дню пам’яті Героїв Крут «Крути – подвиг і трагедія», у якому взяли участь вчителі та учні закладу.
Перед аудиторією виступила класний керівник 5-го класу Логін М.С.
Ведучі заходу учні 8 та 9 класу  Войцехівська Софія, Ковальський Максимілян, Ковальський Давід та Матуш Вероніка ознайомили учасників із трагічними подіями  того часу. Під час нього йшлося про подвиг студентів під Крутами 29 січня 1918 року, обговорювалися події, пов’язані з боротьбою  українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття. У ході виступів було звернуто увагу на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення.
Учні переглянули фільм Невідома Україна «Лист без конверта» Крути.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих в бою під Крутами.
Класні керівники провели інформаційно-пізнавальні години присвячені хвилюючим подіям під Крутами.
 Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні.
Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі…




Немає коментарів:

Дописати коментар