19.10.17

ОСІННІЙ КЛОПІТ ЛІСОВИХ ЗВІРІВ (інтегроване заняття в ДНЗ)

    Осінь –це кольорова , багата, щедра на подадунки, казкова, а водночас клопітка пора року, тому що потрібно підготуватися до зими. Дошкільнята повинні це знати, і тому тема осені є в садочку  вже другий тиждень.
    В середу 11 жовтня вихователь, Пельчар Лілія Іванівна, провела в ДНЗ показове  заняття, на якому  були присутні  вчителі молодших класів.
    Мета заняття: закріпити знання про осінь, про лісових звірів, їх спосіб життя, про театр, пояснити дітям, що восени не тільки люди готуються до зими, а також і тварини.
   Ще однією важливою метою заняття було навчити дітей співпраці в малих групах, виконуючи одну спільну роботу (аплікація тварини ).
   Заняття було цікаве, бо охоплювало не тільки фронтальні форми роботи, але було  використано групову  та індивідуальну діяльність.
    Провідним методом заняття була драма. Діти із  захопленням  дивилися  лялькову виставу про пригоди лісового гномика. Також  вихованці співали, танцювали, грали  у рухливі ігри  і  виготовляли  макети   тваринок з природного матеріалу і кольорового паперу.
    Діти перебували  на занятті в чудовому настрої  і отримали багато вражень від цікавих ігор. Завдяки переглянутій виставі краще закріпили знання про осінь.


Немає коментарів:

Дописати коментар