12.12.17

Тиждень правових знань

   Враховуючи складну політичну та економічну ситуацію в нашій країні, вкрай важливо добре знати свої права та обов’язки, адже їх незнання не звільняє від відповідальності, а знання, навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе.   З  метою підвищення  рівня правової культури, профілактики правопорушень та  злочинності серед школярів,  у Стрілецькому НВК з 04. – 08. 12. 2017р. було проведено тиждень права, який присвячений Міжнародному дню захисту прав людини. Головним завданням правоосвітніх заходів було переконати учнівську молодь  в необхідності суворого дотримання законів,  виконання своїх зобов’язань.
     Предметний тиждень було відкрито  загальношкільною лінійкою, на якій до відома учнів були доведені мета та план заходів. Вчитель правознавства, Пилявка О.Ю., провела тематичний урок «Загальна Декларація прав людини і громадянина».  За участю шкільного бібліотекаря Росоловської Б. була організована літературна виставка на правову тематику. Вчитель образотворчого мистецтва, Кінаш Е.Е., організувала конкурс малюнків «Світ очима дітей».    У цікавій формі проходив турнір правознавців «Закон і підліток». Учні вдало коментували вислови відомих філософів про права дитини, розв’язували юридичні ситуації. Учасникам було запропоновано ряд цікавих конкурсів, у яких вони продемонстрували свої знання з права, а саме: «Юридичний марафон», «Юридична консультація»,  «Цифри від Феміди». Найцікавішим виявився конкурс-дискусія "Я - президент України", у якому учасникам необхідно було показати свої ораторські здібності, вміння переконувати, наводити аргументи, відстоювати власну думку. Учні виконували правові шаради, інсценували правові ситуації,  захищаючи свої проекти,  проявили  творчість та креативність.    На виховних годинах класними керівниками розглядалися питання про запобігання різних форм насильства, профілактики торгівлі людьми.
    Тиждень правових знань виявився пізнавальним, інформаційним. Учні школи отримали багато нових знань з питань  правового захисту.


   

Немає коментарів:

Дописати коментар