15.12.17

ПОЇЗДКА ДО МУЗЕЮ ім. М.ГРУШЕВСЬКОГО

Кожний українець знає ім’я Михайла Грушевського. Дехто знайомий з його працями. Більшість уявляє його творцем української держави, політичним діячем, і мало хто знає як людину, люблячого чоловіка і турботливого батька.  Але не кожному пощастило побувати в гостинній оселі академіка, поринути в його наукову “лабораторію”, світ уподобань, відчути неповторну ауру великої дружньої родини.




Учні 8 класу Стрілецького НВК 13.12.2017р. разом із вчителем історії, Пилявкою О.Ю., відвідали  Державний меморіальний  музей   ім. Михайла Грушевського у Львові, ознайомилися з життєвим та творчим шляхом митця. Побачили житловий будинок і садибу, що є пам’ятками історіїта   архітектури.
Фаховота емоційно здійснила екскурсію науковий співробітник музею Соломія Децик. Провела екскурсію шістьма експозиційними залами, в яких подала характеристику практично всіх періодів життя і праці Михайла Грушевського, розкрила невідомі сторінки діяльності державотворця.
 Неймовірні враження справив робочий кабінет видатного історика. Тут експонуються реліквії, особисті речі вченого, унікальні родинні  світлини. Відновлені меморіальні інтер’єри, а в них: меблі, речі побуту, фотографії, рідкісні документи, монографії, що переносять відвідувачів у початок ХХ ст. Справжнім скарбом вченого була бібліотека (понад 4 тисячі книг). На виставці представлені меморіальні реліквії, авторські видання поезій та оповідань з автографами, а також наукові праці.         

  Школярі щиро вдячні працівникам та адміністрації музею за гостинний прийом, а також за важливу справу, яку вони роблять щодо збереження самобутньої історії України.

Немає коментарів:

Дописати коментар