27.11.17

Навічно в пам’яті людській

«Три колоски, закуті дротом,
три колоски, три колоски... 
Над білим янголом скорботи –
                                                                                    незгасний духу смолоскип.»
Кожен  народ має свої традиції, історію, пам'ять.  Минуло багато років від часу тієї страшної трагедії Голодомору 1932-1933років. Ця тема не може бути байдужою для кожного з нас.
У Стрілецькому НВК 24 листопада  були проведені заходи з метою вшанування пам'яті безвинно замучених голодом людей  та політичними репресіями .
Учні 7-9 класів під керівництвом педагога-організатора Куснеж Г.А.   та бібліотекаря Лах С.І. підготували виступ-реквієм «Пам’ятати – щоб не повторити, щоб не знати тих років жахіть».
У шкільній бібліотеці оформлено виставку літератури «Чорні сторінки історії». У вестибюлі оформлено інформаційний куточок «Голодомор 1932-1933 рр.» з фотоматеріалами тих жахливих подій.
    Школярі переглянули та обговорили документальний  фільм, який був побудований на спогадах очевидців, архівних матеріалах того часу, які тривалий період не оприлюднювались. В цю мить кожен школяр замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних.
       Класними керівниками 5-9 класів було проведено тематичні виховні години.
     Учні запалили свічки та хвилиною мовчання пом'янули тих, кого забрав з життя голод.

         

Немає коментарів:

Дописати коментар