01.03.18

Інтегроване заняття на тему «Чарівний котик»


    З метою підвищення професійної майстерності та обміну досвідом роботи 22 лютого на базі Стрілецького НВК проходив семінар для вихователів Мостиської ОТГ. Вихователі побували на інтегрованому занятті, яке підготувала вихователь  Пельчар Лілія Іванівна.
   Метою заняття  було вчити дітей в ритм музики виконувати рухи рукою і ногою, конструювати з елементів, орєнтуватися в просторі, рoзвивати креативне мислення, дрібну моторику, вміння правильно тримати кредку, вправляти в лічбі в межах 10 і в звуковому аналізі слів, збагатити словниковий запас, ознайомити з характером і способом життя кота, закріпити вміння рапувати вірш, виховувати бажання допомагати в роботі  молодшим.
    Заняття розпочалося художньо-музичною частиною, де діти під музику виконували різні рухи ногою на білому аркуші паперу приклеєному до підлоги. На папері вихователь відмалювала кожній дитині її стопу і відповідно до темпу і в ритм музики діти замальовували її кольоровими кредками. Наступним етапом заняття було вирізання ножицями кольорової стопи і відрізання з неї двох елементів, з яких дошкільнята склали чарівного котика.
    На занятті діти повторили звуковий аналіз слова кіт. Збагатили словниковий запас, закріпили орієнтацію в просторі, коли вихователь показувала дітям ілюстрації котика з різним розміщенням відносно паркану. Діти розповідали вірш про спосіб життя кота і дізналися багато цікавинок про них.
     Заняття пройшло в цікавій для дітей формі. Вони з нетерпінням  чекали, що відбудеться далі. За чудову  працю дошкільнята були нагороджені відзнаками (сміхненими сонечками). А вихователі зачерпнули для себе теж інноваційні методи і багато цікавого.




Немає коментарів:

Дописати коментар