29.03.18

Поїздка до Львова


        Місто Лева - це поєднання древньої архітектури і сучасності міста. Екскурсія стародавніми вулицями здатна заворожити будь-кого. Учні 9 класу Стрілецького НВК 27 березня здійснили подорож до історичного Львова. Поїздка організована з метою сприяння всебічного розвитку особистості, збагачення знань про рідний край, його історичне минуле, виховувати бережливе ставлення до пам’яток культури.
       Вчитель історії, Пилявка О.Ю. розпочала екскурсію з центральної площі міста – площі Ринок, кожна з будівель захоплювала і вражала. Особливо міська ратуша, оточена чотирма фонтанами зі скульптурами грецьких богів. Затишні вулички, вимощені бруківкою, разом з чарівними ліхтарями створюють неповторні відчуття. Можна зустріти вуличних музикантів, молодих жінок, переодягнених в костюми старомодних дам.
       Цікавою була екскурсія до Музею-Арсеналу – єдиного музею зброї в Україні. Тут розміщені зразки зброї від Х до ХХ століть понад 30 країн Європи, Азії та Африки. В експонатах представлені різновиди вогнепальної зброї, метальної та рукопашного бою.




      Особливе зацікавлення викликала вітрина, де представлені палаші — зброя важкої кавалерії. З-поміж обладунків є тут і французький бойовий плащ. Неабиякою цінною є також колекція орденів та нагород. Холодна зброя та захисне озброєння народів Сходу вирізняється вишуканим декором.
       Вражав своєю красою Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Побували біля пам'ятника Івана Федорова- першодрукаря на Україні. Неймовірні враження справили Вірменський собор Успіння Пресвятої Богородиці, Домініканський собор. Під час екскурсії побачили найцікавіші заклади сучасного Львова, відвідали деякі з них та скуштували львівського шоколаду.
       Навіть похмура погода не змогла зіпсувати дітям настрій. Поїздка була просто вражаючою, дуже пізнавальною та цікавою!
















Немає коментарів:

Дописати коментар