21.03.18

Поезія є другим лицем душі


                                                                                                          Поезія, як океанська хвиля —                                                                                                         бурхлива й тиха водночас.
                                                                                                         Думкам дарує ніжності вітрила,
                                                                                                        щоб гостротою правди покарати нас                                                                        

   Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку в день весняного рівнодення – 21 березня. Його було затверджено ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО  у Парижі в 1999 році. В Україні відзначається з 2004 року.
  Поезія необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної  взаємодії між різними суспільствами. Ліна Костенко писала:  
«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».
   21 березня у Стрілецькому НВК відбувся показовий захід, який підготувала педагог-організатор Куснеж Галина Андріївна «Поезія є другим лицем душі».
    Мета свята: ознайомити гостей та учнів з історією Всесвітнього дня поезії; вдосконалювати навички виразного читання творів різних жанрів митців поезії, розвивати творче мислення, уміння аналізувати прочитане; виховувати любов до рідного краю, «почуття часу», точність та влучність слова.
   Учні 4-9 класів декламували вірші українських, польських та англійських поетів, співали пісні на слова Ліни Костенко, Тараса Шевченка.    
  Особливо яскраво діти показали  художні та естетичні здібності в акторських ролях, здійснюючи  інсценізацію, щоб розкрити усі таланти «справжнього поета».



Немає коментарів:

Дописати коментар